Suma Diversitat
Search
Close this search box.

Arts escèniques

La Perruca

Espectacle La Perruca Sumadiversitat

L’obra de teatre La Perruca explica la història d’en Luca, un nen que vol portar els cabells llargs, però que ningú del seu entorn accepta ni entén. Ni la seva mare, ni la mestra, ni la resta d’infants de la seva classe. I això el farà estar trist i enfadat. No és per menys. 

La història, que qüestiona els estereotips de gènere des de la infància, i les resistències que es troben les persones que els trenquen, està basada en el conte “La Peluca de Luca”. Qui ha decidit que no puc portar el cabell llarg?, es pregunta el Luca… Brutal.

NUS Teatre: “Luca vol dur els cabells llargs. La seva mare fa mans i mànigues per aconseguir tallar-li… no vol que li diguin que és una nena. I se surt amb la seva! Luca no entén per què els cabells llargs són de nena, i els cabells curts són de nen. En sortir de casa, es troba una perruca molt especial que li queda genial. Quan arriba a l’escola els companys i companyes de classe se’n riuen perquè sembla una nena! La mestra s’enfada i vol parlar amb la seva mare… què pot haver passat? D’on ha tret Luca aquesta perruca? La professora pensa que en Luca té un problema psicològic, el pare de la seva millor amiga que és una pena que en Luca “hagi sortit així”, el monitor ja el vol operar… I Luca acaba veient que això dels cabells curts o llargs genera molt rebombori. Nota tristor i una mica de ràbia… L’ajudem a canviar la història?”

NUS és una cooperativa sense afany de lucre integrada per un equip interdisciplinar de professionals de les arts escèniques, el món social i les economies feministes.

Recordo que quan vaig, ja fa uns anys, endinsar-me en el món de la coeducació i l’educació feminista, va ser una de les primeres cooperatives que vaig conèixer. Em va semblar molt bestial tot el que feien a través del teatre. 

Diuen: “Vivim el Teatre com una eina de transformació social què, més enllà de les temàtiques que aborda, crea una nova forma de relacionar-nos amb els espectadorxs per fer front als reptes socials. Entenem que totxs som teatre!, i el teatre com un espai de llibertat on integrar formes diverses d’interpretar la realitat i generar nous imaginaris. Un espai per provar i construir, en el que la creativitat col·lectiva sigui motor per passar del discurs a l’acció”.

Tota una declaració d’intencions. 

Si t'ha agradat... comparteix!
No t'ho perdis i susbcriu-te a la newsletter
Descobreix +

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *